Uhapšens sudski veštak u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili sudskog veštaka Z. B. (1955) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da je Z. B., kao sudski veštak za oblast građevinarstva, procenio vrednost nepokretnosti koja je bila predmet izvršnog postupka pred Privrednim sudom u Beogradu znatno niže od tržišne.

Naime, Z. B. je, kako se sumnja, stan na Vračaru, koji je bio ponuđen na javnoj licitaciji, procenio višestruko manje od tržišne vrednosti, koju je propisala Poreska uprava.

Osumnjičeni je na taj način oštećenom naneo štetu veću od 43.000 evra, koliko iznosi razlika između procenjene i tržišne vrednosti stana, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Prosečna neto zarada u novembru 47.575 dinara

Пон дец 25 , 2017
Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je prosečna bruto zarada isplaćena u novembru 2017. godine iznosila 65.609 dinara, dok je prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) isplaćena u tom mesecu iznosila 47.575 dinara. Prosečna bruto zarada je, u odnosu na prethodni mesec, nominalno i realno veća za […]