Uhapšeno šest osoba zbog privrednog kriminala

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili šest osoba osumnjičenih da su izvršili više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala i poreskih krivičnih dela.
U saopštenju se navodi da je akcija sprovedena u saradnji sa policijskim upravama u Beogradu, Jagodini, Kikindi, Čačku i Smederevu i pripadnicima Poreske policije.

Po nalogu tužilaštava u Beogradu, Jagodini, Zrenjaninu i Velikoj Plani, zadržavanje do 48 časova određeno je D. R. (1969) iz Beograda, u vreme izvršenja krivičnog dela odgovornoj osobi „Delta Real Estate“ doo Beograd, privrednog društva iz sistema „Delta“, kao i M. K. (1952), odgovorno lice PD „Colonna“ d.o.o Beograd.

Takođe, zadržavanje je određeno i za M. S. (1950), odgovorno lice PD „Autocentar interkont“ d.o.o Smederevska Palanka, R. S. (1957) iz Kikinde odgovorno lice “Banini Trade“ d.o.o Kikinda, D. J. (1975) iz Kikinde odgovorno lice “Banini Trade“ d.o.o Kikinda i B. M. (1958) odgovorno lice doo „Konditori Malenčić“.

Osnovano se sumnja da su oni od 2012. do 2016. godine izvršili više krivičnih dela pranje novca, zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave, zloupotreba ovlašćenja u privredi, oštećenje poverioca, nedozvoljena trgovina, poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i nedozvoljeno skladištenje robe.

Tom prilikom, osumnjičeni su ostvarili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 449.894.917, 70 dinara i naneli štetu poveriocima i budžetu Srbije u ukupnom iznosu od 688.207.735,70 dinara.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili ista krivična dela, policija je protiv još 15 osoba podnela krivične prijave, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Jennifer Lopez u vezi sa Drakeom?

Сре дец 28 , 2016
Nakon špekulacija po medijima da su Jennifer Lopez i Drake u vezi osvanula je fotografija dvoje pevača u zagrljaju. Zvanično još nisu objavili a znajući holivud možda je sve samo poigravanje sa medijima i dobar marketing. View this post on Instagram Look who rolled up to my show tonight to […]