Uhapšeno osam osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

Foto: Ilustracija/pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici tog ministarstva, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici MUP-a su uhapsili još sedam osoba osumnjičenih da su izvršile krivična dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem i falsifikovanjem službene isprave.

U pitanju su M. I. (1981), bivše odgovorno lice Sportskog centra Bor, zatim S. J. (1973), M. J. (1967), I. P. (1980), N. Š. (1967), B. M. (1969) i B. B. (1970), svi zaposleni u tom sportskom centru, kao i S. D. (1954), bivši radnik tog centra.

Kako se sumnja, M. I. je od marta 2015. do jula 2017. godine izvršio zloupotrebu službenog položaja na taj način što je donosio rešenja o imenovanju ostalih osumnjičenih za članove Komisije za rashod hrane i pića u restoranu i magacinu Sportskog centra Bor zbog navodnog isteka roka upotrebe hrane i pića, iako su osumnjičeni znali da se ne radi o stvarnom, već o fiktivnom rashodu, koji je faktički utrošen od strane M. I. ili po njegovom ovlašćenju.

Na taj način M. I. je, kako se sumnja, sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od približno 1.371.811 dinara, a na štetu Sportskog centra Bor.

Uhapšenom M. I. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Next Post

„DANI DOMAĆE KUHINJE“ 14. I 15. MARTA U ZEMUNU

Пон мар 9 , 2020
Udruženje „Hrana sa naših polja“ 14. i 15. marta u TC Zemun Park u Zemunu ( u Mini Mall-u) organizuje prve ovogodišnje Dane domaće kuhinje. Ova manifestacija odlična je prilika da se udruže domaći proizvodi, ali i upoznaju kupci sa proizvođačima i da se na licu mesta informišu o izloženim […]