Uhapšeno 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je u još jednoj dobroj akciji MUP-a, u saradnji sa Upravom carina i nadležnim tužilaštvima, danas uhapšeno 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća, koji su osumnjičeni da su budžet Republike Srbije oštetili za više od 11.500.000 evra.

Stefanović je istakao da je MUP ponovo pokazao odlučnost u suzbijanju korupcije, sive ekonomije i kriminala, ocenivši da je godinu dana intenzivnog rada pripadnika Uprave kriminalističke policije dalo rezultate, a da je značaj ove akcije višestruk.

Osim hapšenja osumnjičenih i njihovog procesuiranja, kako je naglasio, sprečeno je i dalje nanošenje štete budžetu Republike Srbije, ali i nastavak krađe više miliona evra od građana.

On je objasnio da postoje osnovi sumnje da su zaposleni u Upravi carina gotovo godinu dana robu, pre svega cigarete uvezene iz inostranstva, fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Osumnjičeni su na taj način nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i na taj način omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina, ukazao je potpredsednik Vlade.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili