Uhapšeno 13 članova kriminalne grupe zbog krijumčarenja ljudi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su nakon višemesečnog operativnog rada, pripadnici tog ministarstva, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske, uhapsili 13 članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

U saopštenju se navodi da se sumnja da je ova grupa omogućila nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82 ilegalna migranta iz Avganistana, Irana i Iraka, od kojih su uzeli po 1.500 evra.

U sinhronizovanoj akciji na području Beograda, Subotice, Kule, Bača i Šida, uhapšeno je 12 državljana Republike Srbije – G. D. (42) za kojeg se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V. (23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanina Avganistana A. H. (32).

Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi, koja je protiv njih podneta, obuhvaćena je još jedna osoba koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela.

U akciji hrvatske policije, na području te države uhapšeno je jutros još četvoro osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe.

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu, biće privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal, ističe se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili