Uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili organizovanu kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem opojnih droga sa područja Srbije ka zemljama EU.

U saopštenju se navodi da je akcija sprovedena u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA), u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Uhapšeni su N. P. (1984), D. O. (1982) i M. K. (1984), svi iz Novog Kneževca, a prilikom pretresa ukupno je zaplenjeno 10 kilograma i 500 grama marihuane, dva pištolja, 177 komada municije različitog kalibra, kao i novac u iznosu od 700 evra, 9.000 dinara, 1.000 forinti i 20 funti.

Policija je u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni D. O, inače policijski službenik, pronašla deset paketa sa pet kilograma marihuane, dok je pretresom stana i drugih prostorija u kojima osumnjičeni boravi otkrila još pola kilograma marihuane.

Pretresom na još dve lokacije na teritoriji Novog Kneževca i Novog Sada pronađeno je još oko pet kilograma marihuane, dva pištolja i 177 komada municije različitog kalibra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Foto:Ilustracija

Next Post

Startuje projekat „Škola kao nacrtana za vas“

Пон мар 12 , 2018
Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Eurobanke najavili su danas projekat „Škola kao nacrtana za vas“, čiji je cilj poboljšanje uslova za rad i učenje u srednjim ekonomskim školama u Srbiji. U okviru programa biće raspisan konkurs za učenike srednjih škola za dizajn humanitarne kartice […]