Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje panike u vezi sa vodom u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je juče da su pripadnici policije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili F. J. (1976) i B. C. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Oni se sumnjiče za to da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da “u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica“ i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima.

Osumnjičenima F. J. i B. C. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Inače, uhapšeni B. C. je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Takođe, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv još šest osoba, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Dobro jutro Beograde! Voda mirna a neko pričao o talasima

Пет 15 јуна , 2018
Dobro jutro Beograde! Ovo jutro sam malo stariji, a da li si mi ti mlađi danas? Neko je pustio dezinformaciju i uneo paniku da voda nije za piće. Šta je sledeće …? Možda da… su čuli od brata komšije koji ima prijatelja čija sestra poznaje profesora koji ima studenta čija […]