Uhapšeni osumnjičeni za 20 provala u Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u dve odvojene akcije, neposredno nakon počinjenih krivičnih dela krađe i provale u stanove u Beogradu uhapsili su sedam osoba.

Policija je, neposredno nakon izvršenih provala u stanovima u Ulici Hadži Đerina,   uhapsila tri bugarska i jednog srpskog državljanina, kod kojih je pronašla specijalni alat za oključavanje sigurnosnih vrata kao i ukradene predmete iz tri stana.

Uhapšeni P.V.I (1972), N.V.I. (1976), O.V.O. (1973) i A.A. (1985) sumnjiče se da su u prepodnevnim satima, upotrebom specijalnog alata otključavali brave na ulaznim sigurnosnim vratima stanova oštećenih, u kojima su obavljali premetačinu i krali novac,  zlatni nakit i satove.

Postoje osnovi sumnje da su potom istim alatom zaključavali vrata i udaljavali se sa lica mesta. Sumnja se da je do zgrada oštećenih, osumnjičene Bugare dovozio srpski državljanin.

P.V.I, N.V.I., O.V.O. i A.A. terete se da su na teritoriji Beograda od avgusta ove godine do danas počinili oko 20 krivičnih dela teške krađe – provale u stanove.

U drugoj akciji, beogradska policija uhapsila je, neposredno nakon počinjenog krivičnog dela krađe, P.S. (1998), I.S. (1997) i M.K. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da su u Ulici Vase Čarapića od oštećene iz torbe uzeli novčanik, sa dokumentima i određenom svotom novca.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Izvor:MUP

Ako ste propustili