Uhapšene tri osobe zbog više krivičnih dela prevare u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili tri osobe osumnjičene za to da su koristeći falsifikovanu dokumentaciju, u jednoj banci u Beogradu, sa računa preminulog sugrađanina podigli 10.000 evra.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih dela prevare i falsifikovanje isprave uhapšeni su V. K. (1971), S. M. (1978) i D. Đ. (1967).

Osumnjičenom D. Đ. na teret se stavlja i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Sumnja se da su ova lica izradila falsifikovano ostavinsko rešenje, punomoćje i ličnu kartu sa fotografijom osumnjičene V. K.

Na osnovu falsifikovanih dokumenta, sa računa jednog pokojnog sugrađanina osumnjičeni su iz banke u Beogradu podigli 10.000 evra, da bi, nakon toga, D. Đ. sa falsifikovanim punomoćjem iz druge poslovne banke pokušao da podigne još 20 miliona dinara, kada je i uhapšen.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, objašnjava se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili