Trend

Uhapšene tri osobe zbog prodaje droge i držanja oružja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu, u dve odvojene akcije, uhapsili S. K. (1980), Đ. M. (1994) i M. T. (1993), koji su osumnjičeni za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pretresom prostorija koje su koristili S. K. i Đ. M. na Čukarici zaplenila približno 200 grama heroina, pola kilograma marihuane, kilogram paracetamola, manju količinu kokaina, 35 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, elektronsku vagicu za precizno merenje i ručnu bombu.

U drugoj akciji, policija je pregledom automobila „pežo 307“, kojim je upravljao osumnjičeni M. T., zaplenila manju količinu kokaina spakovanog u 11 paketića, dok je tokom pretresa stana na Čukarici u kojem on neprijavljeno boravi pronađena manja količina marihuane, kratež, dva pištolja, 101 komad municije kao i veća količina novca u domaćoj i stranoj valuti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.