Uhapšene tri osobe zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici tog ministarstva u Beogradu i Trsteniku uhapsili T. T. (1959), S. I. (1987) i J. N. (1980) i zaplenili veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava.

U saopštenju se navodi da su ova lica uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa vozila kojim je upravljao T. T, a u kojem su bili S. I. i J. N, policija je pronašla tri zolje, automatski pištolj, kilogram dinamita sa telefonom za daljinsko aktiviranje i minu.

Takođe, policijski službenici su nakon pretresa stana koji je koristio osumnjičeni T. T. pronašli revolver i samostrel, a u stanu osumnjičenog S. I. četiri optička nišana za oružje, šest nosača za optički nišan i mobilni telefon za koji se sumnja da se koristi prilikom postavljanja eksplozivnih naprava.

U stanu osumnjičenog J. N. pronađeno je i 13 prigušivača za vazdušne puške, kao i 55 optičkih nišana za ručne bacače granata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Foto:MUP

Ako ste propustili