Uhapšene tri osobe zbog malverzacija sa robnim rezervama

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za suzbijanje kriminala i policijskih uprava u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili tri osobe.

One su uhapšene po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetile Republičku direkciju za robne rezerve za 304.465.000 dinara.

Uhapšeni su A. B. (1968), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje iz okoline Šapca, S. Đ. (1972), odgovorno lice u PD „Mlin Đorđić“ iz okoline Bogatića i Ž. Š. (1962), odgovorno lice mlina „Škrbić“ iz okoline Sremske Mitrovice.

A. B. je, kako se sumnja, tokom ove godine, otuđio merkantilnu pšenicu i brašno u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje, i na taj način oštetio Direkciju za 80.150.992 dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

S. Đ. i Ž. Š. terete se da su, u istom periodu, na sličan način, oštetili Republičku direkciju za 184.416.058, odnosno za 39.898.590 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ako ste propustili