Uhapšene tri osobe u Raški zbog primanja i davanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili tri osobe osumnjičene za primanje i davanje mita.

U pitanju su D. T. (1954), zaposlen u „Elektrodistribuciji“ u Raški, koji je osumnjičen za primanje mita, i B. P. (1971), odgovorno lice preduzeća „Milkop“ iz Raške, i I. P. (1981), radnik “Milkopa“, koji se terete za davanje mita.

Osumnjičeni B. P. i I. P. su tokom ove godine, u više navrata, predavali poklone u vidu novca D. T. kako bi umanjio utrošenu električnu energiju preduzeću „Milkop“, što je on i činio.

Kako se sumnja, D. T. je mesečno umanjivao utrošak električne energije ovom preduzeću za oko milion dinara, za šta je dobijao 700 evra mesečno od B. P.

I. P. i D. T. su uhapšeni u trenutku kada je, po nalogu B. P., osumnjičena I. P. predala 700 evra D. T.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Smeštaj lica lišenih slobode u novom KPZ u Pančevu

Пон нов 5 , 2018
Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su iz nekadašnjeg Okružnog zatvora u Pančevu sva lica lišena slobode preseljena u novi Kazneno-popravni zavod u tom gradu. U saopštenju se precizira da je reč o ukupno 123 lica, među kojima je 90 osuđenih, 12 prekršajno kažnjenih i 21 pritvoreno […]