Uhapšene dve zaposlene u banci u Zaječaru

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije uhapsili J. I. (1983), osumnjičenu za proneveru u obavljanju privredne delatnosti i posluge, kao i V. V. (1960), osumnjičenu za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Pomenute osumnjičene uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu,

Kako se sumnja, J. I., odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Zaječaru, prisvojila je, od decembra 2019. do juna 2021. godine, 8.399.340 dinara i 1.980 evra koji su joj povereni u radu.

Ona je osumnjičena i da je neovlašćeno i nezakonito isplatila devizni novac sa računa klijenata banke u iznosu od 16.510 evra i 19.800 švajcarskih franaka, kao i da je izvršila poslugu novcem, od novembra 2019. do januara 2020. godine, u iznosu od 5.000 evra.

Osumnjičena V. V., takođe, odgovorno lice u ekspozituri, tereti se da nije vršila proveru stanja blagajne u skladu sa procedurama, odnosno nadzor, kao i da je propustila da utvrdi manjak u blagajni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedene u nadležno tužilaštvo.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili