Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili B. M. i S. T. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Nišu uhapšen je i G.T. zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje.

Kako se sumnja, B. M. je kao službenik Carinske ispostave Preševo uticao na osumnjičenog S. T., takođe zaposlenog u ovoj ispostavi, da omogući G. T. ulazak iz Makedonije u Srbiju bez prethodno izvršene kontrole vozila.

Postoje osnovi sumnje da su B. M. i G. T. izvršili krivično delo krijumčarenje u saizvršilaštvu, tako što je B. M. omogućio G. T. da automobilom u vlasništvu B. M. ode u Makedoniju i tamo nabavi tekstilnu i drugu mešovitu robu bez dokumentacije o poreklu, u vrednosti od približno 50.000 dinara, a nakon toga da je unese u Srbiju, izbegavajući carinski nadzor.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Next Post

Usvojen zakon o presađivanju organa

Уто јул 24 , 2018
Skupština Srbije usvojila je Zakon o presađivanju ljudskih organa čime je svaka punoletna osoba potencialni donor. Osoba koja ne želi da bude donor mora pismeno ili usmeno to da prijavi Upravi za biomedicinu. Uprava za biomedicinu je nadležna za sprovođenje donetog zakona. Ovim zakonom očekuje se da će se povećati […]