Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili B. M. i S. T. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Nišu uhapšen je i G.T. zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje.

Kako se sumnja, B. M. je kao službenik Carinske ispostave Preševo uticao na osumnjičenog S. T., takođe zaposlenog u ovoj ispostavi, da omogući G. T. ulazak iz Makedonije u Srbiju bez prethodno izvršene kontrole vozila.

Postoje osnovi sumnje da su B. M. i G. T. izvršili krivično delo krijumčarenje u saizvršilaštvu, tako što je B. M. omogućio G. T. da automobilom u vlasništvu B. M. ode u Makedoniju i tamo nabavi tekstilnu i drugu mešovitu robu bez dokumentacije o poreklu, u vrednosti od približno 50.000 dinara, a nakon toga da je unese u Srbiju, izbegavajući carinski nadzor.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili