Uhapšene dve osobe zbog primanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije uhapsili M. M. (1955) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita i N. B. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo primanje mita u pomaganju.

Akciju hapšenja osumnjičenih izvršili su pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) i Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Sumnja se da je M. M., kao odgovorno lice službe za prijem i kontrolu mernih mesta u „Elektrodistribuciji Jagodina“, 16. avgusta tražio i primio novac u iznosu od 500 evra kako bi odložio isključenje električne energije u ugostiteljskom objektu u Svilajncu, koji je u vlasništvu oštećenog.

Takođe, sumnja se da je M. M. i 20. avgusta zahtevao od oštećenog novac u iznosu od 500 evra kako bi mu umanjio obračun utroška električne energije.

Uhapšena N. B., koja je zaposlena u „EPS Snabdevanje“ u Svilajncu, sumnjiči se za to da je pružila pomoć M. M. prilikom izvršenja krivičnog dela na taj način što je 16. i 21. avgusta preuzela novac od oštećenog.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili