Uhapšene dve osobe zbog malverzacija na štetu opštine Nova Varoš

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije uhapsili dve osobe koje se sumnjiče za to da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.

Pomenutu akciju izveli su pripadnci Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Policija je uhapsila bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (1968) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (1972), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva „Quiddita“ DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Sumnja se da su tokom 2014. i 2015. godine D. P. i bivše odgovorno lice DOO „Energija zlatar“ iz Nove Varoši a za kojim policija intenzivno traga, u dogovoru sa R.G., protivzakonito dodelili ugovor firmi „Quiddita“ u postupku javne nabavke za opremu za potrebe opštine Nova Varoš

Oni su osumnjičeni za to da su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi „Quiddita“ pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili