Uhapšene dve osobe zbog krađa na Vračaru

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu, u odvojenim akcijama, uhapsili dve osobe koje se sumnjiče da su na području Vračara izvršile približno 21 tešku krađu na drzak način, krađe i džepne krađe.

U saopštenju se navodi da je policija u prvoj akciji uhapsila 15-godišnjeg mladića neposredno nakon što je u Ulici Borislava Pekića od ženske osobe ukrao mobilni telefon.

Postoji osnovana sumnja da je ovaj maloletnik počinio još devet džepnih krađa, uglavnom u Bulevaru kralja Aleksandra, kod Višeg suda u Katanićevoj ulici i na Kalenić pijaci, tako što je od građana na pešačkom prelazu, prilikom razgledanja izloga ili na pijaci, oduzimao novčanike i mobilne telefone.

U drugoj akciji uhapšen je mladić (1991) koji je osumnjičen da je izvršio 11 krivičnih dela, od kojih tri teške krađe na drzak način i osam krađa.

Krivična dela je najčešće vršio kod Crkve Svetog Marka i na Kalenić pijaci, tako što je presretao sugrađanke i otimao im tašne i novac.

Takođe, kod Kalenić pijace je često koristio odsustvo i nepažnju građana i iz njihovih nezaključanih automobila krao vredne predmete.

Po nalogu nadležnih tužilaštava, protiv dvojice osumnjičenih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili