Uhapšene četiri osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su, zloupotrebivši službeni položaj u postupku javnih nabavki, oštetile Opštinu Surdulica za više od 46.000 evra.

Policija je uhapsila M. S. (1980), rukovodioca u Opštini Surdulica i koordinatora projekta, i članove komisije D. S. (1966), S. M. (1966), rukovodioce u toj opštini, i O. V. (1962), zaposlenu u Opštini, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, dok se M. S. tereti i da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičene se terete za to da su, prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke, izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom čime su oštetile budžet Opštine Surdulica za 28.769 evra.

Takođe, M. S. se tereti za to da je, kao koordinator projekta, suprotno ugovoru omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila Opštinu Surdulica za 17.693 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili