Uhapšene četiri osobe zbog trgovine uticajem

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije i Odeljenja za kontrolu zakonitosti u radu Policijske uprave za grad Beograd uhapsili četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su izvršile krivično delo trgovina uticajem i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.
U saopštenju se navodi da su po nalogu zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon višemesečne istrage, uhapšeni policajac u Policijskoj stanici Vračar S. S. i građani K. P, I. I. i B. J.

Osnovano se sumnja da je u toku aprila i juna, S. S. zahtevao i primio novac kako bi neposredno, korišćenjem svog položaja, omogućavao da se u službenim prostorijama Policijske stanice Vračar izdaju lična dokumenta građanima po ubrzanoj proceduri ili bez odgovarajuće dokumentacije.

Za ovu uslugu je od građana uzimao više stotina evra.

Osumnjičeni K. P. je na teritoriji Beograda i Obrenovca pronalazio osobe kojima je trebala zamena ili izdavanje dokumenata sa promenom ličnih podataka i omogućavao kontakt između njih i policijskog službenika.

On je, takođe, posredovao i prilikom predaje novca policijskom službeniku nakon izvršenih radnji.

Sumnja se da su I. I. i B. J. krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja izvršili tako što su svojim izjavama datim na zapisnik doveli u zabludu policijske službenike koji rade na poslovima izdavanja ličnih dokumenata, kako bi izdali dokumenta na ime nepostojeće osobe i time izvršili promenu identiteta licu za kojim se traga na prostoru EU.

Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili