Uhapšene četiri osobe zbog davanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili D. M. (1961), M. T. (1982) i D. P. (1951) iz Čačka.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, a protiv 38-godišnjeg sugrađanina podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio isto krivično delo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita krivična prijava je podneta i protiv jedne lekarke čačanske bolnice.

Četvoro osumnjičenih za davanje mita se terete za to da su tokom 2019. godine i 2020. osumnjičenoj lekarki, u različitim situacijama, prilikom pregleda davali novac u ukupnom iznosu od preko 1.000 evra, kako bi im izdavala adekvatne izveštaje lekara specijaliste.

Osumnjičeni su, na osnovu tih izveštaja, hteli da ostvare prava na invalidsku penziju, produženo bolovanje ili bolju medicinsku negu.

Osumnjičeni D. M., M. T. i D. P. su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili