Trend

Uhapšene 53 osobe u akciji suzbijanja finansijskog kriminala

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je policija, u još jednoj opsežnoj akciji usmerenoj na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe, uz ocenu da je to još jedan pokazatelj da je država odlučna u borbi protiv svih oblika kriminala.

Stefanović je u izjavi za javnost naveo da je MUP podneo krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas naneli štetu budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima u iznosu većem od 10 miliona evra, istakao je potpredsednik Vlade.

On je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću „Lasta“ Beograd, članovi UO Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih-komunalnih preduzeća.

Ova akcija je još jedna potvrda da je država odlučna da se snažno obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije, ali i da niko ko je otimao novac građanima neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može spasiti od krivičnog gonjenja, poručio je Stefanović.