Uhapšene 53 osobe u akciji suzbijanja finansijskog kriminala

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je policija, u još jednoj opsežnoj akciji usmerenoj na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe, uz ocenu da je to još jedan pokazatelj da je država odlučna u borbi protiv svih oblika kriminala.

Stefanović je u izjavi za javnost naveo da je MUP podneo krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas naneli štetu budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima u iznosu većem od 10 miliona evra, istakao je potpredsednik Vlade.

On je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću „Lasta“ Beograd, članovi UO Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih-komunalnih preduzeća.

Ova akcija je još jedna potvrda da je država odlučna da se snažno obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije, ali i da niko ko je otimao novac građanima neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može spasiti od krivičnog gonjenja, poručio je Stefanović.

Ako ste propustili