Uhapšena zbog podstrekavanja na teška dela protiv zdravlja ljudi

Foto: Ilustracija/pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu uhapsili su B. D. (1959) iz Negotina, odgovorno lice doma za stare u ovom gradu, zbog postojanja osnova sumnje da je podstrekavala na izvršenje krivičnog dela teška dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Ona se sumnjiči da je tokom vanrednog stanja podstrekla B. P. (1989), takođe odgovorno lice ovog doma, da ne prijavi nadležnima da neki od korisnika imaju simptome Kovida-19, što je dovelo do širenja ove zarazne bolesti i smrti pet osoba.

Inače, policija je u maju uhapsila B. P. zbog sumnje da nije preduzela odgovarajuće mere za sprečavanje širenja Kovida-19.

B. D. se, takođe, sumnjiči da je podatke o korisnicima doma koji su tu boravili 2018. i 2019. godine unela u službenu evidenciju tek tokom aprila 2020. godine, pa se tereti i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Negotinu,saopštili su iz MUP-a.

Next Post

Treći po redu „Bum market”, 6. i 7. juna,

Сре јун 3 , 2020
U organizaciji JKP „Gradske pijace” i članica Udruženja „Artisima” biće održan treći po redu „Bum market”, 6. i 7. juna, od 8 do 18 sati na Pijaci „Palilula”, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”. „Bum market” je nastao kao velika želja i ideja grupe žena koje se bave ručnim radom […]