Uhapšena petočlana kriminalna grupa zbog posredovanja u prostituciji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije uhapsili pet članova organizovane kriminalne grupe zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su R. M. (1979), S. T. J. (1979), S. D. (1989), G. S. (1971) i Đ. A. (1997), svi iz Beograda.

Sumnja se da su oni, od januara do sredine juna ove godine, iznajmljivali stanove na teritoriji grada, u kojima su boravile devojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe terete se da su putem sredstava javnog informisanja organizovali oglašavanje prostitucije, kao i da su najmanje sedam devojaka odvozili na adrese na kojima su se sastajale sa klijentima.

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su delili između sebe u zavisnosti od zadataka koje su imali u izvršenju krivičnog dela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili