Uhapšena jedna osoba zbog više krivičnih dela

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu i Nišu rasvetlili više krivičnih dela prevara, ugrožavanja sigurnosti i iznuda u pokušaju i uhapsili H. Č. (1992) iz Novog Pazara, osumnjičenog da je izvršio ova krivična dela.

On se sumnjiči za to da je, preko društvenih mreža, od više osoba sa područja Mladenovca, zahtevao da mu predaju novac, markiranu garderobu i tompuse, navodno za osobe iz kriminogene sredine koje su na izdržavanju zatvorske kazne, a potom im pretio da će im, ukoliko mu ne daju, zapaliti kuće, stanove i lokale.

On se tereti za to da je ime osuđenika za koje je navodno tražio poklone birao na osnovu mesta njihovog porekla, a potom oštećenima slao fotografije na kojima su pretučene osobe, preteći im da će tako da završe ukoliko ne ispune njegove zahteve.

Efikasnim radom, beogradska policija ga je ubrzo identifikovala i uhapsila.

H. Č. je takođe, kako se sumnja, sa svog telefona pozvao šestoricu muškaraca iz Niša i tražio da mu na račun uplate novac, navodno na ime humanitarne pomoći ili za jedan fudbalski klub, što su petorica od njih i učinila.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Policija poziva građane da se, ukoliko su oštećeni na ovakav ili sličan način, jave najbližoj policijskoj upravi ili stanici, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili