Uhapšena jedna osoba zbog prevare u obavljanju privredne delatnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili S. C. (1963) iz ovog grada.

On je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Osumnjičeni se tereti za to da je kao vlasnik i odgovorno lice privrednog društva “Alf promet“ iz Kaća, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od 2015. do 2020. godine prodao robu koja mu je bila poverena na čuvanje od strane Republičke direkcije za robne rezerve u vrednosti od 19.559.362 dinara, a novac prisvojio.

Prikazivanjem lažnih činjenica da je njegovo preduzeće likvidno, 2019. godine, novim ugovorom, od Direrkcije je preuzeo na čuvanje i robu u vrednosti od 54.578.238 dinara, koju je, kako se sumnja, takođe prodao i prisvojio novac.

Na ovaj način on je oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za ukupno 74.137.600 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ako ste propustili