Uhapšena jedna osoba zbog prevara

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili S. M. (1965), osumnjičenog da je, lažno se predstavljajući kao predstavnik Ruskog investicionog fonda u Srbiji, prevarom oštetio veći broj privrednih subjekata i građana, i to za 2,8 miliona dinara.

Postoji osnovana sumnja da se S. M. lažno predstavljao kao Aleksandar Jokić, navodni predstavnik Ruskog investicionog fonda u Srbiji, a oštećenima je obećavao kredite od Fonda pod povoljnijim finansijskim uslovima, kao i zaposlenje u ruskim kompanijama koje posluju u Srbiji.

Od oštećenih je zahtevao i dobio različite novčane iznose za proveru i obradu prateće dokumentacije, ali im nije obezbedio kredite i zaposlenje.

S obzirom na to da postoji osnovana sumnja da je S. M. oštetio veći broj građana i privrednih subjekata, MUP je uputio poziv oštećenima da ih, ukoliko osumnjičenog prepoznaju na fotografiji, o tome obaveste putem brojeva telefona 011/279-84-11, 011/279-84-09 ili 011/279-74-72.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili