Uhapšena državljanka Jordana zbog nezakonitog boravka u Srbiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odreda Žandarmerije u Beogradu pronašli državljanku Jordana F. A. (1983), za koju je proverom utvrđeno da nije postupila po ranije izrečenoj meri o udaljenju iz Republike Srbije, zbog čega je sprovedena u prostorije Policijske stanice Savski venac.

Policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu zbog nezakonitog boravka u Srbiji i privela dežurnom sudiji za prekršaje, koji joj je izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara i zabranu ulaska na teritoriju Republike Srbije u trajanju od tri godine.

Zbog neposedovanja novčanih sredstava, državljanki Jordana novčana kazna je zamenjena kaznom zatvora u trajanju do 20 dana i ona je sprovedena u Kazneno-popravni zavod „Zabela“ u Požarevcu.

Foto?Ilustracija

Next Post

Usvojen set zakona iz oblasti rada

Чет јун 28 , 2018
Skupština Srbije usvojila je danas set zakona iz oblasti rada, kojima se reguliše mirno rešavanje radnih sporova, definiše i uređuje rad na sezonskim poslovima, pojednostavljuje postupak izdavanja radne dozvole strancima i reguliše upućivanje na privremeni rad u inostranstvo. Zakon o mirnom rešavanju radnih sporova propisuje da se kolektivnim radnim sporom, […]