Uhapšen Saša Mirković zbog sumnje da je oštetio budžet Zrenjanina za 13.960.799,90 dinara

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, uhapsili M. T. i S. M., bivša odgovorna lica u Gradu Zaječaru, zbog sumnje da su oštetili budžet tog grada u ukupnom iznosu od 13.960.799,90 dinara.

U saopštenju se navodi da je M. T. uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, i to na taj način što je od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, bez prethodno sprovedene javne nabavke.

S. M. je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, i to tako što je, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, usmeno naložio M. T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

On je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company“ D.O.O Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Osumnjičeni, kojima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 časova, biće, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta je i krivična prijava protiv S. M., kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i D. P. i A. V., bivših odgovornih lica u FK “Timok” iz Zaječara, zbog postojanja osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2013. do februara 2015. godine, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za „Timočka TV i radio“, iskorišćavanjem svog položaja u FK „Timok“, zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub.

Na osnovu tog ugovora, FK „Timok“ je u navedenom periodu sukcesivno uplatio „Timočkoj TV i radio“ novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume je deo novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora, čiji je faktički vlasnik S. M., iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica, već naprotiv.

Osumnjičeni su na taj način za navedeni iznos oštetili FK „Timok“, a „Timočkoj TV i radio“ i „Beoton R“ pribavili imovinsku korist, ističe se u saopštenju.

Beogradski mediji prenose da je uhapšen Saša Mirković a da je krivična prijava podnešena i protiv Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili