Uhapšen sanitarni inspektor zbog primanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili J. Š. (1959) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita.
Sumnja se da je J. Š. krivično delo izvršila tako što 5. oktobra, kao sanitarni inspektor Ministarstva zdravlja, nije u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru vlasniku jedne apotekarske ustanove uputila pisano obaveštenje o planiranoj kontroli, već je to učinila usmenim putem.

Osumnjičena je, nakon inspekcije obavljene 13. oktobra u Lazarevcu, sačinila zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru, u kojem nije evidentirala uočene nepravilnosti, niti ih je sankcionisala.

Ona je za ovu uslugu tražila poklon u vidu medicinskog sredstva, u vrednosti od 5.000 dinara. Neposredno nakon sačinjavanja zapisnika, primila je poklon koji je tražila, a uhapšena je istog dana u Lazarevcu.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je osumnjičenoj pritvor do 30 dana, objašnjava se u saopštenju.

Ako ste propustili