Uhapšen rukovodilac u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd, uhapsili B. H. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

On se sumnjiči za to da je od 16. juna do 21. septembra 2021. godine zloupotrebio službeni položaj tako što je kao zaposleni na rukovodećem radnom mestu u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo stupio u kontakt sa pritvorenikom, kojem je iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira bez znanja i saglasnosti suda.

Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao novac u iznosu od 5.000 evra da bi posredovao da se ovom licu omogući ostanak u pomenutom kazneno-popravnom zavodu i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Hapšenje je sprovedeno po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili