Uhapšen predsednik Privrednog suda u Zaječaru

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je juče da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije uhapsili predsednika Privrednog suda u Zaječaru G. K. (1957) i bivšeg predsednika opštine Bor B. R. (1962).
Stefanović je u obraćanju novinarima objasnio da su oni osumnjičeni za trgovinu uticajem, dok je stečajni upravnik preduzeća „Polet“ I. S. (1960) uhapšen zbog sumnje za primanje mita.

Prema njegovim rečima, postoje osnovi sumnje da su oni, koristeći službeni položaj i stvarni uticaj koji su imali, u nameri da prime novčanu nagradu, faktički omogućili fizičkom licu D. M. da bude jedini kupac imovine preduzeća „Polet“ d.o.o, koje je u stečaju.

Predsednik suda G. K. je, koristeći svoj stvaran uticaj, posredovao i uticao na stečajnog upravnika I. S. da imovinu stečajnog dužnika proda neposrednom pogodobom sa oštećenom, kako bi se na taj način eliminisali drugi zainteresovani kupci, naveo je Stefanović.

On je precizirao da postoji sumnja da su osumnjičeni G. K. i B. R. za to od oštećene primili 13.000 evra, pri čemu je od te svote G. K. za sebe zadržao 10.000 evra, dok je preostalih 3.000 prisvojio B. R.

Takođe, kako je dodao, postoje osnovi sumnje da je nakon izvršenog uticaja od strane osumnjičenog G. K., stečajni upravnik I. S. omogućio oštećenoj D. M. da kupi imovinu stečajnog dužnika „Polet“ neposrednom pogodbom, za šta je zahtevao 3.000 evra.

Policija zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nastavlja dalji intenzivni rad na ovom slučaju, ukazao je on i poručio da će snositi posledice svi koje se ogreše o zakon.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili