Uhapšen osumnjičeni za dva pokušaja ubistva- ranio tridesetpetogodišnju trudnicu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su brzom i efikasnom akcijom pripadnika tog ministarstva rasvetljena dva krivična dela ubistvo u pokušaju, pri čemu je policija za samo tri sata uhapsila V. D. (1985) zbog sumnje da je počinio ova krivična dela.

U saopšenju se navodi da se sumnja da je on u subotu, 22.septembra uveče, na autobuskom stajalištu u Ulici Ace Joksimovića u Beogradu, ranio tridesetpetogodišnju trudnicu i naneo joj teške telesne povrede, tako što joj je u predelu leđa prislonio improvizovanu olovku iz koje je ispalio malokalibarsko zrno.

Takođe, sumnja se da je V. D. iste večeri u Ulici Ilije Stojadinovića ispalio malokalibarsko zrno iz improvizovane olovke i u pravcu šezdesetdvogodišnje žene, kojoj je, takođe, naneo teške telesne povrede.

Policija je kod uhapšenog V. D. pronašla improvizovanu hemijsku olovku kojom je izvršio ova krivična dela.

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, V. D. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili