Uhapšen osumnjičeni za davanje mita

Foto:ilustracija/pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uhapsili su odgovorno lice jedne laboratorije u Beogradu A.O. (1966), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita uhapšeni su i P. R. (1964), granični veterinarski inspektor, M. S. (1960), sanitarni inspektor, kao i D. I. (1969), fitosanitarni inspektor.

Sumnja se da je A. O., trojici osumnjičenih za primanje mita, dao različite svote novca, u ukupnom iznosu od 878.870 dinara, kako bi oni zauzvrat prilikom vršenja službenih radnji dali prednost njegovoj laboratoriji prilikom slanja uzoraka za analizu ispravnosti hrane i industrijskih proizvoda i sirovina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštili su iz MUP-a.

Next Post

U noćnim satima u više navrata iz magacina jedne firme ukrali...

Сре мај 13 , 2020
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A. R. (1988) i A. A. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa. Sumnja se da su oni tokom maja ove godine u noćnim satima u više navrata iz magacina jedne firme ukrali 15.000 komada metalnih navrtki, […]