Uhapšen napadač na policijskog službenika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je policijski službenik N. J. (1990) napadnut danas oko 18,30 časova, u mestu Županjac kod Lazarevca, od strane nekoliko lica koja su pokušala da blokiraju Ibarsku magistralu.

Pripadnici MUP-a uhapsili su P. Ž. (1976), koji je naneo udarac u predelu lica policijskom službeniku. Po nalogu tužioca njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutraših poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na policijskog službenika.

Ovakav napad na pripadnika MUP-a, koji je obavljao redovnu dužnost na regulisanju saobraćaja, je apsolutno nedopustiv. Zato tražim najstrožu kaznu za osumnjičenog koji se usudio da napadne policajca, jer samo tako možemo poslati jasnu poruku da će svako ko podigne ruku na policijske službenike dobiti adekvatnu kaznu, rekao je on.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili