Uhapšen lažni Sergej Trifunović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su F.J. (23) iz Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevare lažno se predstavljajući kao glumac Sergej Trifunović.

On se tereti da se, u periodu od februara ove godine do trenutka hapšenja, lažno predstavljao kao glumac Sergej Trifunović koristeći više lažnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk. Time je dovodio u zabludu oštećene građane da uplaćuju novčana sredstva na račun fondacije za pomoć koju poseduje Sergej Trifunović, a zapravo se radilo o računima koje je osumnjičeni otvorio kako bi preuzimao protivpravno stečeni novac.

Do sada je identifikovana jedna oštećena osoba koja je uplatila ukupno 345.000 dinara, a u toku su provere u vezi drugih potencijalno oštećenih osoba koje su novac uplatile osumnjičenom F.J.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Izvor:MUP

Next Post

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo na Vračaru

Сре авг 31 , 2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su V.K. (1991), za kojim je bila raspisana potraga Višeg suda u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je pre dve godine počinio krivično delo teško ubistvo i prinuda. Sumnja se da  je V.K. u društvu više osoba, juna 2014. godine, na Vračaru fizički napao, […]