Uhapšen još jedan član kriminalne grupe zbog prodaje „skanka“

Ministarstvо unutrašnjih pоslоva Vlade Republike Srbije saоpštilо je da su pripadnici Službe za bоrbu prоtiv оrganizоvanоg kriminala (SBPОК), nakоn intenzivne pоtrage, uhapsili S. S. (1982), kоji je оsumnjičen da se kaо član оrganizоvane kriminalne grupe baviо prоizvоdnjоm i prоdajоm „skanka“.

U jučerašnjoj akciji uhapšeni su M. Š. (1988), N. J. (1990), O. R. (1990), Ž. M. (1977) i B. S. (1977), dok se S. S. nalazio u bekstvu.

Sumnja se da se ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu bavila proizvodnjom i prodajom „skanka“, koji su distribuirali krajnjim kupcima na teritoriji Republike Srbije.

Pripadnici SBPOK-a, u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom (SAJ), i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, juče su otkrili ilegalnu laboratoriju za uzgoj „skanka“ u veštačkim uslovima prilikom pretresa podrumskih prostorija porodične kuće u Inđiji, a uhapšeni su zatečeni u toku branja i pakovanja droge.

Sinhronizovanim pretresima na više adresa, zaplenjeno je približno 80 kilograma „skanka“, kao i pištolj „magnum 357“ sa 49 metaka i dva luksuzna putnička vozila.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, S. S. je određeno zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili