Udovičić prisustvovao javnom času rvanja

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić ocenio je danas da sport ne sme da bude opterećenje za budžet jedne porodice i zato je zdravstveni pregled za decu od šest do četrnaest godina besplatan.

Udovičić, koji je prisustvovao javnom času rvanja i besplatnim lekarskim pregledima za decu i omladinu, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, rekao je tom prilikom da je novina u Zakonu o sportu, da su ovim besplatnim zdravstvenim pregledom obuhvaćena deca koja počinju da se bave sportom.

Želimo da istaknemo da su obavezna dva lekarska pregleda, koja koštaju od 700 do 12.000 dinara, apsolutno besplatna za decu od 6 do14 godina i samim tim, želimo da vratimo one trendove, ona vremena, kada je sport bio pristupačniji, besplatan, rekao je Udovičić, dodavši da se sistemski mora okrenuti tim vrednostima.

On je naveo da je Zavod za sport i medicinu sporta pokazao u prethodnih 60 godina da je institucija koja je lider u sportskoj medicini, partner svim sportistima i naglasio da će se od zavoda insistirati, tražiti i u njega ulagati da u narednom periodu bude to što je uvek bio – lider, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu, Evropi i svetu.

Rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, istakao je da su besplatni lekarski pregledi za decu bitna stvar za celokupan sport u Srbiji.

Udovičić i Štefanek su deci učesnicima javnog časa rvanja podelili majice u okviru akcije Rvačkog saveza Srbije „Treniraj i budi zdrav“.

Izvor:Vlada Srbije

Ako ste propustili