Ubistvo žena od strane japanskih vojnika ( Video)

Pojavili snimci mrtvih korejskih seksualnih robova koji su silovani i ubijeni od strane japanskih vojnika u Drugom svetskom ratu.

Video je snimljen 13.septembra 1944.godine u Tengchongu, kineskoj provinciji Yunnan, kada su japanske trupe masakrirale seksualne robove. U kratkom snimku se vidi kako su japanske trupe masakrirale oko 30 žena. Više od 70 Korejanki je dovedeno u zapadni kineski grad da služi japanskim vojnicima jer su verovali da podižu moral vojnicima.

Kratki film je objavljen tokom konferencije o seksualnom ropstvu organizovanoj od gradske vlade u Seulu, u Južnoj Koreji.

Procenjuju se da je u periodu od 1932. do 1945. godine oko 200.000 žena isporučeno u Afriku, a seksualni robovi su uglavnom bili iz Koreje, ali su i japanske trupe uzimale žene iz Kine i zemalja jugoistočne Azije.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Vanredna situacija zbog opasnosti od poplava na teritoriji Žitorađe, Doljevca i Prokuplja

Нед мар 4 , 2018
Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Živko Babović izjavio je da je zbog opasnosti od poplava na teritoriji Žitorađe, Doljevca i Prokuplja danas proglašena vanredna situacija. Babović je istakao da je u toku jučerašnjeg dana došlo do pojave veće količine vode u opštini Žitorađa […]