Ubistvo Ruskog ambasadora u Turskoj- šta znamo

Ruski ambasador Andrej Karlova je ubijen u Ankari od strane turskog policajca u kulturnom centru tokom izložbe.

https://twitter.com/OfficialHanzala/status/810926552473075712

NAPAD NA AMBASADORA

Napadač obučen u tamno odelo ispaljuje nekoliko hitaca u ruskog ambasadora tokom govora u kulturnom centru na otvaranju izložbe ruskog fotografa u Ankari. Nakon što je ambasador Karlov pao ubica drž ipištolj visoko iznad glave uzvikujući „Alah Akbar“ izgovara još nešto a zatim kaže „Ne zaboravite Siriju,ne zaboravite Alepo.Svi koji učestvuju u ovoj tiraniji biće odgovormni“.

Kako su prenele agencije ubica je ubijen od strane policije a ambasador je preminuo. Tri osobe su još ranjene prilikom atentata.

NAPADAČ

Napadač je indetifikovan kao turski policajac Mevlut Mert Altintas (22) koji je u zadnjih nekoliko godina radio kao policajac za razbijanje demonstracija.Neki turski mediji su preneli da je on otpušten iz policiji nakon puča u Turskoj i da je bio pripadnik terorističke organizacije FETO.

Za sada ostaje nepoznato kako je ušao sa oružjem na izložbu ako je bio bivši policajac.

NAKON NAPADA

Turska policija uhapsila je večeras majku i sestru napadača koji je pucnjima iz pištolja ubio ruskog ambasadora u Turskoj na otvaranju izložbe fotografija u galeriji u Ankari, javlja televizija Si-En-En Turk a prenosi Tanjug.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je danas da je ubistvo ruskog ambasadora Andreja Karlova bilo „teroristički napad na odnose Rusije i Turske“.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Moskva mora da sazna ko stoji iza atentata na ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova i da Rusija šalje svoj tim u Tursku koja će pomoći turskim istražiteljima u rešavanju ovog atentata.

Ruski predsednik Vladimir Putin i Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan složili su se u svojim izjavama da ovaj atentat je imao za cilj narušavanje odnosa između ove dve zemlje i poremeti razgovore o Siriji.

Foto:pixabay

Ako ste propustili