U Zemunu se očekuje žuti meteoalarm,a rok za Slaviju avgust

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas na RTS-u u emisiji Beogradska hronika da je grad spreman za najavljene padavine i apelovao na sugrađane da slušaju uputstva Štaba za vanredne situacije.

„Sutra ujutro će biti održana sednica gradskog Štaba za vanredne situacije, a mi smo već danas imali sastanke sa gradskim preduzećima i dali nalog da se uđe u stanje pripravnosti. U Zemunu se očekuje žuti meteoalarm, na teritoriji centra narandžasti, a u rubnim delovima crveni meteoalarm. Procene RHMZ-a su da će pasti oko 25 litara po kvadratnom metru što je manje nego proteklog vikenda, ali ni to nije malo. Mi smo potpuno spremni, imamo iskustvo od prošlog puta, i građani treba da slušaju uputstva Štaba. U nekim delovima grada očekujemo zaista velike padavine i preventivno smo reagovali pomeranjem mehanizacije“, rekao je gospodin Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao  je izvođač na Slaviji dobio rok do prve nedelje avgusta da završi sve radove. Radovi se odnose na plato koji se ponovo radi jer je došlo do pucanja.

Foto:arhiva/beogradske vesti

Ako ste propustili