U Vladi predstavljen projekat metroa u Beogradu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas predstavljanju projekta metroa u Beogradu.

Prezentaciji su prisustvovali i gradonačelnik Beograda, ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, kao i predstavnici francuskih kompanija “Alstom” i “Egis” i francuskog ministarstva finansija.

Predstavljen je strateški plan integrisanog sistema saobraćaja u Beogradu, koji sadrži i predloge linija metroa. Ovaj plan saobraćaja grada obuhvata detaljnu analizu kretanja stanovništva i projekciju rasta populacije u Beogradu u narednim godinama, kao i osnovne elemente integrisanog transportnog modela, na osnovu kojeg će biti nastavljena dalja srpsko-francuska saradnja.

Premijer Vučić je istakao da je jedan od strateški važnih projekata upravo izgradnja metroa u Beogradu i da će to značajno doprineti kvalitetu života njegovih građana.

Izvor/foto: Vllada Srbije

Next Post

Narednih godina očekuje se rast BDP-a od 3,5 odsto

Чет нов 17 , 2016
Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da će budžet za narednu godinu biti umereno razvojni i da je predviđen rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od tri odsto uz nisku inflaciju, izrazivši očekivanje da će narednih godina taj rast biti 3,5 odsto. Vujović je na privrednoj […]