Trend

U više odvojenih akcija uhapšene četiri osobe zbog prodaje droge

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu, u više odvojenih akcija, zaplenili ukupno 21,8 kilograma marihuane, 305 grama kokaina, 15 grama MDMA i uhapsili četiri osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u automobilu „mercedes“ koji su koristili osumnjičeni J. M. (1996) i K. V. (1999) iza kasetofona pronašla oko 300 grama marihuane, 15 grama MDMA i oko pet grama kokaina, kao i lažnu službenu legitimaciju sa službenom značkom MUP-a.

Takođe, prilikom pretresa dva stana koje osumnjičeni koriste, pronađeno je i 10 kilograma marihuane, oko 300 grama kokaina, presa za pakovanje droge, tri elektronske vagice za precizno merenje, kao i veća suma novca.

U drugoj akciji, uhapšen je Č. N. (1991) nakon što je policija u stanu koji on koristi prilikom pretresa pronašla tri kilograma marihuane, jednu elektronsku vagicu za precizno merenje, kao i veću sumu novca za koji se sumnja da potiče od prodaje narkotika.

Takođe, policija je pretresom kombija marke „folksvagen“ kojim je upravljao osumnjičeni V. K. (1981), u tovarnom prostoru, pronašla 8,5 kilograma marihuane, upokovane u tri džaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.