U turističkim centrima otkriveni radnici “na crno”

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Inspekcija rada tokom vanrednih kontrola kod poslodavaca koji obavljaju delatnost u turističkim centrima otkrila da približno 20 odsto radnika nije imalo ugovor o radu.

U saopštenju se navodi da je od 433 radno angažovana lica, njih 86 bilo bez ugovora o radu i nisu bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje.

Vanredne kontrole sprovedene su 27. i 30. januara kod 185 poslodavaca, prevashodno na Kopaoniku i Zlatiboru, sa ciljem da se utvrdi radno-pravni status angažovanih radnika.

Inspektori su otkrili i četiri neregistrovana subjekta koja se bave trgovinom, proizvodnjom odevnih predmeta i proizvodnjom hleba, svežeg peciva i kolača.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa, inspektori rada su doneli 54 rešenja, dok su u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu doneli 13 rešenja.

Zbog nepravilnosti u oblasti radnih odnosa inspekcija je donela četiri rešenja, kojima je neregistrovanim subjektima naloženo da bez odlaganja pokrenu propisani postupak za upis u odgovarajući registar i zabranjeno im je dalje obavljanje delatnosti ili vršenje aktivnosti do ispunjenja za to propisanih uslova.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Johnny Depp u novčanim problemima?

Чет феб 2 , 2017
Johnny Depp je u finansiskim problemima zbog svog raskalašnog života koji vredi 2 miliona dolara mesečno tvrde menadžeri koji su podneli tužbu protiv glumca zbog ne isplaćene provizije. Oni tvrde da je glumac potrošio 75 miliona dolara na 14 kuća,200.000 dolara na privatne avione,18.miliona dolara na jahte.. https://www.instagram.com/p/BP-5hzjha92/?tagged=johnnydepp&hl=en Foto:twitter Podeli na FacebookPodeli na […]