U Srbiji stambena rešenja dobiće približno 5.200 porodica

Komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić izjavio je danas da će regionalnim stambenim programom, koji u saradnji sa međunarodnom zajednicom realizuju Srbija, Hrvatska, BiH i Crna Gora, biti obezbeđeno približno 3.300 stanova za izbegla lica, od čega 2.000 u Srbiji.
Cucić je na predstavljanju rezultata pomenutog programa istakao da će, u skladu sa trenutno odobrenim projektima, u Srbiji stambena rešenja dobiti približno 5.200 porodica, odnosno 15.000 osoba.

Prema njegovim rečima, ovaj program ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.
On je rekao da očekuje i da se ugovore dva nova podprojekta koji su izuzetno značajni i čija vrednost iznosi nekoliko desetina miliona evra.

Na osnovu sprovedenog istraživanja, kako je naveo, utvrđeno je da postoji još više od osam hiljada porodica koje ispunjavaju sve uslove za učešće u ovakvim programima i koje imaju izrazitu potrebu za rešenjem stambenog pitanja.

Cucić je napomenuo da postoji veliki broj izbegličkih porodica koje su, na žalost, započele bespravnu gradnju na poljoprivrednom zemljištu, objasnivši da te porodice nisu predmet interesovanja ovog programa, a najčešće se upravo one javljaju i traže pomoć.

Očekuje se da u okviru regionalnog stambenog programa ove godine počne izgradnja zgrada u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i u još 27 opština u Srbiji, najavio je komesar za izbeglice.

Izvor: Vlada Srbije
Foto:Ilustracija

Ako ste propustili