U Srbiji podneto više od 2.000 krivičnih prijava protiv krijumčara ljudi

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević izjavio je danas da je u Srbiji podneto više od 2.000 krivičnih prijava protiv krijumčara ljudi, što pokazuje jasnu odlučnost naše zemlje u borbi protiv trgovine ljudima.

Ivanišević je, na skupu posvećenom borbi protiv trgovine ljudima, ilegalnim migracijama i sprečavanju i suzbijanju nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima, istakao da je za takvu borbu potrebna saradnja i razmena podataka svih nadležnih aktera.

Predsednik Romskog centra za demokratiju Ivana Stošić istakla je da projekat „Transnacionalna koalicija organizacija civilnog društva u jugoistočnoj Evropi za zaštitu žena i dece od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja − STOP“ sprovodi organizacija na čijem je čelu.

Ovim projektom, kako je objasnila, želi se postići osnaživanje organizacija civilnog društva i javno zagovaranje i vođenje kampanja u vezi sa nelegalnim migracijama na prostoru jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili