U prodaji ulaznice za zatvaranje FEST-a i dodatne ulaznice za otvaranje

Od 10. februara u prodaji će biti dodatne ulaznice za otvaranje 50. FEST-a 25. februara i prvu projekciju filma “Strahinja Banović” u Velikoj sali Kombank dvorane, kao i ulaznice za zvanično zatvaranje FEST-a 06. marta, kada će od 20 časova na istom mestu koncert održati Simfonijski orkestar RTS-a. Tom prikom, orkestar će izvoditi muziku iz čuvenih filmskih hitova kao što su Ratovi zvezda, Indijana Džons, Supermen, Hari Poter i drugih koje je komponovao jedan od najvećih kompozitora filmske muzike našeg doba, Džon Vilijams. Na zatvaranju, pre koncerta, biće održana dodela nagrada. Džon Vilijams je 8. februara 2022. napunio 90 godina.

Ulaznice za otvaranje i zatvaranje FEST-a mogu se nabaviti na blagajni Kombank dvorane, prodajnim mestima Ticket Visiona kao i putem sajta tickets.rs po ceni od 1000 dinara.

(Program zatvaranja neće sadržati filmsku projekciju).

Na otvaranju 50. FEST-a 25. februara u Kombank dvorani, biće prikazan film “Strahinja Banović”, reditelja Stefana Arsenijevića. Ovo će biti srpska premijera ostvarenja koje je osvojilo brojne nagrade među kojima se ističe Kristalni globus za najbolji film na prestižnom 55. Filmskom festivalu u Karlovim Varima, gde je svojio i nagrade za najboljeg glumca i specijalno priznanje žirija za direktorku fotografije.

U cilju da se publici FEST-a nadomesti smanjen kapacitet sala usled pandemijskih mera i izostanka Sava centra, na raspolaganju je preko 400 projekcija, što je 3 puta više nego ranijih godina.

Program 50. FEST-a može se preuzeti sa sajta fest.rs: https://www.fest.rs/upload/document/fest_program.pdf

Prijatelji jubilarnog FEST-a su: Lukoil Srbija, Knjaz Miloš i Super Vero.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili