U petak počinje dezinfekcija i ulaza stambenih zgrada

Foto:Ilustracija/pixabay

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je naredbu po kojoj se opštinskim štabovima nalaže da organizuju distribuciju sredstva za dezinfekciju na bazi hlora skupštinama stanara u stambenim zgradama. Cilj je da se što pre krene sa čišćenjem svih površina na kojima se prema do sada dostupnim podacima Svetske zdravstvene organizacije može zadržati virus Kovid-19, kao što su stepenište, zajedničke prostorije, gelenderi, liftovi, zvona i drugo, istakao je komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je rekao da će Grad Beograd obezbediti dovoljnu količinu sredstva za dezinfekciju ulaza, dok će opštinski štabovi za vanredne situacije odrediti mesta za distribuciju i pozvati upravnike zgrada da preuzmu kako neophodna sredstva, tako i detaljno stručno uputstvo za postupanje.

„U skladu sa uputstvom, radiće se u određeno doba dana i uz poštovanje svih epidemioloških mera i mera zaštite lica koja će sprovoditi čišćenje, a o svakom postupku će se voditi evidencija „, rekao je Radojičić i dodao da će ova sredstva biti dostupna od petka.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju sprovodiće po stambenim zgrada svoj godišnji program deratizacije, kako ne bi došlo do potencijalnog umnožavanja prenosioca i pojava koje bi pogoršale epidemiološku situaciju. Prilikom deratizacije, sprovodiće se i profesionalna dezinfekcija u ulazima stambenih zgrada.

Izvor: Beogradske vesti/ Beoinfo

Next Post

DZ "SAVSKI VENAC": OBAVEŠTENjE ZA PACIJENTE

Сре апр 1 , 2020
U periodu vanrednog stanja pacijenti sa simptomima povišene telesne temperature, kašlja i druge simptomatologije, za lekarsku pomoć se obraćaju u zdravstvenu ambulantu Doma zdravlja „Savski venac“ u Ulici vojvode Milenka br. 4 – 6 ili na brojeve telefona: 011/3616329 i 064/8219223, saopštavaju iz opštine Savski venac. Radno vreme ambulante je […]