U Kragujevcu otkriveno nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u okolini Kragujevca otkrili nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice, koje su prekinuli pre samog početka i time spasili veliki broj životinja.

U saopštenju se navodi da je policija tom prilikom na licu mesta zatekla približno 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz čitave Srbije, a na terenu su pronađene i 33 lisice.

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Postoje osnovi sumnje da su organizatori ovog takmičenja za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, puštali po dve lisice i dva psa terijera, a potom ocenjivali napad psa na lisicu.

Takođe, pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca.

O navedenom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo “Šumadija“, lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Ako ste propustili