U KBC Bežanijska kosa pušten u rad novi digitalni rendgen aparat

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar prisustvovao je danas u KBC Bežanijska kosa puštanju u rad novog digitalnog rendgen aparata, najavivši da će ta zdravstvena ustanova do kraja godine dobiti i novi skener i magnetnu rezonancu.

Lončar je istakao da je za novi digitalni rendgen aparat, ali i za opremanje prostora, Ministarstvo zdravlja izdvojilo 20 miliona dinara.

Nakon 20 godina, u ovu ustanovu je stigao rendgen aparat. Adaptiranje prostora bilo je skuplje od nabavke samog aparata, jer on zahteva specifične uslove, izolaciju i ventilaciju, objasnio je ministar.

On je poručio da će biti rešen i problem nabavke magnetne rezonance i skenera do kraja godine, naglasivši da neće biti potrebna dodatna sredstva za opremanje prostora, jer će na mestu gde se nalaze postojeći aparati moći da se instaliraju i novi i da odmah počnu sa radom.

To je dobra vest za sve koji gravitiraju prema ovoj zdravstvenoj ustanovi i to će biti jedan od uslova da se smanje liste čekanja za magnetnu rezonancu, naveo je Lončar.

Direktor KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković podsetila je na to da ta zdravstvena ustanova bolnički zbrine više od 15.000 pacijenata na godišnjem nivou, a da se više od 220.000 pacijenata ambulantno pregleda.

Foto:Ilustracija

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili